Viorica Dăncilă: „Plec de la ideea de bună-credinţă. Nu vreau să plec de la această ipoteză, că preşedintele va respinge încă o dată nominalizările”

„Mâine voi trimite aceste nominalizări către Cotroceni, îl voi şi suna pe domnul preşedinte şi sper ca de această dată să fim cu toţii responsabili şi să înţelegem că oamenii aşteaptă de la noi proiecte, aşteaptă de la noi multe lucruri pe care le-am promis, pe care vrem să le realizăm în România şi în acelaşi timp să fim conştienţi de faptul că deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi că avem pe agenda europeană foarte multe dosare care ţin de Ministerul Transporturilor sau de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Cred că, dincolo de jocul politic, dincolo de declaraţii, mai important este ceea ce se întâmplă în ţară, ceea ce vrem să facem pentru români şi modul în care este percepută România pe plan extern în timpul deţinerii preşedinţiei rotative”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată ce va face dacă şeful statului nu va accepta nici de această dată cele două propuneri, Viorica Dăncilă a apreciat că aceasta „ar fi un dezastru”.

„Plec de la ideea de bună-credinţă. Nu vreau să plec de la această ipoteză, că preşedintele va respinge încă o dată nominalizările, pentru că acest lucru cred că ar fi un lucru dezastruos pentru imaginea României şi pentru preşedinţia rotativă. Dacă tot aţi întrebat despre acest lucru, vom lua o altă decizie, tot în cadrul CExN, dar plec de la ideea că suntem responsabili, că preşedintele României va accepta aceste propuneri”, a arătat premierul.

Viorica Dăncilă a mai precizat că Răzvan Cuc nu a fost schimbat din funcţie, ci şi-a dat demisia din guvernul Mihai Tudose.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS