Viorica Dăncilă l-a demis pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu

Viorica Dăncilă l-a demis, marţi, pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu.

Viorica Dăncilă a dispus şi trimiterea la CNAS a Corpului de control pentru verificări. Anterior, Ministrul Sănătății a anunțat că va trimite către DNA un raport al Corpului de Control ce vizează activitatea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Ministrul a a vut o întălnire cu reprezentanții CNAS și au vorbit despre blocajul sistemului care gestionează cardurile de sănătate.

„CNAS nu e în subordinea Ministerului Sănătății, dar pentru că Ministerul gestionează sistemul de sănătate publică, am considerat necesar de a face aceste verificări. Controlul început în luna iunie va fi finalizat în următoarele 7 zile și, din lecturarea prealabilă, pot să vă spun cu certitudine că raportul de control va fi depus la DNA. Sunt aici cu șeful Corpului de Control, noi am studiat încă de săptămâna trecută ceea ce avem în raport în prealabil. Din punctul nostru de vedere, există fapte de natură penală. Noi, de altfel, am mai depus și anul trecut, dar nu la DNA, un document”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS