Confidenţialitate

Viorica Dăncilă: ”Între un premier interimar și un premier desemnat, puterea de a nominaliza un comisar aparține unui premier interimar”

Viorica Dăncilă a susținut că României nu trebuie să i se impună nominalizarea unei femei pentru funcția de comisar european, deoarece nici celelalte state membre ale UE nu au avut această condiție impusă.

„Eu am susținut întotdeauna femeile, dar aș vrea să fie o abordare echidistantă și cu celelalte state membre. Am subliniat mereu că România trebuie să fie tratată în mod egal cu celelalte state membre. Dacă nu a cerut altor state membre o femeie, eu cred că nici României nu trebuie să îi fie aplicată o altă măsură. Asta nu înseamnă că nu avem femei competente care pot face față acestei funcții la nivel european”, a spus, vineri, Viorica Dăncilă.

Referior la nominalizările făcute de România, ea și-a exprima speranța ca Dan Nica va fi acceptat. ”A fost respinsă Rovana Plumb de către Comisia Juridică a PE, a rămas cealaltă nominalizare. Dacă nu va fi un guvern investit, vom discuta cu Comisia Europeană. Noi sperăm să țină cont de nominalizarea pe care am făcut-o, pentru că între un premier interimar și un premier desemnat, puterea de a nominaliza un comisar aparține unui premier interimar”, a declarat Viorica Dăncilă, la Săcele, în județul Brașov.