Confidenţialitate

Viorica Dăncilă, înaintea votului: ”Ne vom vedea la alegerile generale. Nu este o amenințate, este încrederea pe care ne-o dau oamenii”

”Ați devenit mult prea devreme aroganți, iar această aroganță vă va duce la pierzanie. Ne vom vedea la alegerile generale. Nu este o amenințate, este încrederea pe care ne-o dau oamenii. Nu aveți un program de guvernare. Cum vreți să guvernați această țară?”, a spus Viorica Dăncilă înaintea votului pentru moțiunea de cenzură “Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”.

”Sunt sigură că PSD rămâne în istorie pentru deciziile bune pe care le-a luat pentru români”, le-a mai spus premierul colegilor din Parlament.

Opoziția încearcă să debarce cabinetul Dăncilă. Moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită săptămâna trecută în plen de deputatul liberal Gigel Ştirbu.

Documentul este semnat de 173 de parlamentari aparţinând grupurilor PNL, USR, PMP, UDMR şi neafiliaţi.

Pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile. Conform calculelor, parlamentarii Opoziţiei sunt: 93 – PNL, 40 – USR, 17 – PMP, 30 – UDMR, iar PRO România are 24, în total fiind 204.

Înainte de începerea ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului, Viorica Dăncilă a declarat că „nu am nicio emoţie, am încredere în colegii mei, am încredere în partenerii de alianţă”, a declarat Viorica Dăncilă.