Viorica Dăncilă îi va propune preşedintelui o listă cu nominalizări pentru ministerele fără titulari

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), premierul Viorica Dăncilă intenţionează să-i propună miercuri preşedintelui Klaus Iohannis o altă listă cu nominalizări pentru ministerele rămase fără titulari înainte de alegeri.

„Eu aş vrea ca observaţiile domnului preşedinte să ţină de legalitate şi nu de oportunitate. Oportunitatea este a primului ministru care îşi asumă performanţa unui guvern sau nu. O să sun la domnul preşedinte, o să spun că o să trimitem noile propuneri şi sper ca domnul preşedinte să lase de-o parte campania electorală sau jocul politic şi să dea un răspuns care, efectiv, să ţină de legalitate”, a mai spus premierul Viorica Dăncilă.

Roxana Mînzatu va fi propusă la Fonduri Europene, Ana Birchall, la Ministerul Justiţiei şi Natalia Intotero ar urma să revină la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

De asemenea, Titus Corlăţean este nominalizat să îl înlocuiască în funcţia de vicepremier pe Viorel Ştefan, care a fost numit recent membru al Curţii Europene de Conturi.

CExN al PSD a stabilit aceste numiri după o şedinţă îndelungată, în urma căreia o parte dintre oamenii apropiaţi lui Liviu Dragnea au rămas fără funcţii. Este vorba de Codrin Ştefănescu şi Anca Alexandrescu, iar premierul Viorica Dăncilă a spus că va lua în curând o decizie şi în ceea ce îl priveşte pe Darius Vâlcov.

Viorica Dăncilă, a declarat marţi seara că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) nu s-a discutat despre o remaniere, ea menţionând că obiectivul său este ocuparea portofoliilor unde există acum un interimat, deoarece este nevoie de miniştri titulari şi fuvernul trebuie să funcţioneze.

„Nu am discutat acum despre remaniere. Obiectivul nostru acum a fost să avem pe cei care să ocupe portofoliile unde avem interimat pentru că, aşa cum ştiţi, săptămâna viitoare interimatul se termină şi Guvernul trebuie să funcţioneze. Mai avem încă o perioadă în care deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, după cum ştiţi, se fac negocieri la Bruxelles. Eu cred că trebuie să avem miniştri titulari, astfel încât să ne putem continua activitatea”, a spus Viorica Dăncilă, în conferinţa de presă de la finalul CExN.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS