Confidenţialitate

Viorica Dăncilă: ”Gândul meu se îndreaptă spre martirii Revoluţiei şi spre familiile acestora, cât şi spre toţi cei care au făcut posibilă schimbarea parcursului României”

Viorica Dăncilă a transmis un comunicat de presă în care face referire la evenimentele care au marcat România pe 22 decembrie 1989.

”În urmă cu 29 de ani, poporul român a scris una dintre cele mai impresionante pagini de istorie a României secolului XX, prin propria voință și în deplină unitate de cuget și simțiri Revoluția din Decembrie 1989.
Astăzi, gândul meu se îndreaptă spre martirii Revoluției și spre familiile acestora, cât și spre toți cei care au făcut posibilă schimbarea parcursului României. În numele Guvernului, îmi exprim respectul în fața jertfei și aprecierea față de curajul celor care au înfruntat regimul represiv.
Această zi invită la reflecție atât generațiile mature, care au fost martore ale Revoluției, cât și pe cele tinere, care n-au prins acele zile și cărora le doresc să nu aibă niciodată parte de o asemenea experiență, ci să trăiască în deplină pace.
Maturi și tineri, avem datoria să apărăm valorile pentru care eroii Revoluției au luptat și să înțelegem că împreună putem să construim un viitor mai bun pentru generațiile ce vor urma.
Am convingerea că vom ști să fim respectuoși cu trecutul și înțelepți cu prezentul și cu viitorul, astfel încât România să devină pentru totdeauna o țară a binelui, frumosului și adevărului.
Omagiul meu martirilor Revoluției Române din Decembrie 1989!”, se arată în mesajul semnat de Viorica Dăncilă.

22 decembrie 1989 este ziua în care regimul dictatorial condus de Nicolae Ceauşescu era înlăturat, conducerea țării fiind preluată de Frontul Salvării Naţionale, Ion Iliescu numărându-se printre iniţiatori.