Viorica Dăncilă cere urgentarea Legii pentru combaterea violenței domestice

Premierul Viorica Dăncilă a cerut urgentarea Legii pentru combaterea violenței domestice după ce zeci de ONG-uri au solicitat într-o scrisoare adresată șefului de la Palatul Victoria ca agresorii să fie mai bine monitorizați iar ordinele de restricție să fie date mai ușor.

„Am primit astăzi o scrisoare semnată de peste 80 de ONG-uri referitoare la procedurile privind ordinele de protecție, astfel astăzi am avut discuții cu ministerele implicate. Am cerut să urgentăm legea porivind combaterea violenței în familie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ONG-urile susțin că o soluție ar fi emiterea unui emiterea unui ordin de protecție provizoriu, pe loc, în momentul constatării violenței, de către polițist.

Acum, potrivit legii, ordinul se emite greu, chiar și după 10 zile, timp în care victima locuiește cu agresorul în aceeași casă.

Săptămâna trecută, o tânără a fost înjunghiată mortal de soțul ei, deși avea un ordin de restricție.

Anul trecut, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul român la plata unor daune morale în valoare de 9.800 de euro pentru o femeie din Petroşani care, deşi a reclamat în repetate rânduri că este victima soţului său, nu a fost protejată de autorităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS