Viorel Hrebenciuc, acuzat de trafic de influenta intr-un nou dosar penal / Dan Sova, audiat la DNA

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc este suspect într-un nou dosar. El a fost chemat de dimineață la sediul DNA.

La ieșirea de la audieri, Hrebenciuc a declarat că procurorii l-au anunţat că este cercetat pentru că ar fi făcut trafic de influenţă. A adăugat că nu știe despre ce dosar e vorba.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a venit, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, în care acesta este acuzat, între altele, că i-a cerut unui coleg de partid să iniţieze o lege de amnistiere, promiţându-i în schimb sprijin pentru şefia PSD.

Potrivit anchetatorilor care instrumentează noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, acesta a aflat chiar de la un angajat al DNA că este interceptat şi, pe de altă parte, i-a promis unui coleg din PSD că îl va sprijini să ajungă preşedinte al partidului, dacă iniţiază o lege privind amnistierea şi graţierea unor pedepse.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Dan Şova este respectivul colegul de partid al deputatului.

Procurorii anticorupţie susţin că Hrebenciuc , la două zile după ce a fost audiat la DNA Braşov în dosarul retrocedărilor, ‘şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse’, promiţându-i respectivului sprijin pentru a deveni preşedinte al PSD.

Pe de altă parte, tot Hrebenciuc ar fi întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale derulate de DNA faţă de el, promiţând în schimb că va determina diverşi funcţionari publici, asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, în aşa fel încât să obţină diverse foloase necuvenite pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informaţii.

În altă ordine de idei, deputatul PSD așteaptă marti votul colegilor în ceea ce privește ridicarea imunității pentru cA procurorii să înceapă urmărirea penală în Dosarul retrocedărilor de păduri. Viorel Hrebenciuc a declarat că nu are de gând să își dea demisia din Parlament pentru a se pune la dispoziția procurorilor.

Amintim… DNA a cerut vineri arestarea preventivă a deputatului Viorel Hrebenciuc, acesta fiind suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat în Dosarul Retrocedărilor ilegale de păduri și terenuri agricole. Prejudiciul depășește 300 de milioane de euro.