Confidenţialitate

Violeta Alexandru: Inspecţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, consideră că Inspecția Muncii este ineficientă în forma actuală, iar instituția ar trebui desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă.

”Evaluarea mea – pe care tocmai am terminat-o – cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă și cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge.
Păcat de cei care muncesc în această instituție.
Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament, o lege de funcționare. Tot acolo trebuie schimbată. Când se va putea.

Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te împacheta prin prezentarea de statistici, situații. Pentru cine se lasă împachetat.

Nu sunt interesată să leg prietenii în administrație. Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile”, a transmis Violeta Alexandru, prin intermediul paginii sale de Facebook.