Confidenţialitate

Violeta Alexandru: Angajaţii de la stat vor pierde drepturi dacă lucrează de acasă

Angajaţii din sistemul public ce vor lucra în sistem telemuncă îşi vor pierde anumite sporuri, avertizează ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Aceasta a cerut angajatorilor din sistemul public să explice angajaţilor concret la ce beneficii să nu se mai aştepte, cel puţin pentru următoarele 30 de zile.

“Îi rog pe angajatori să comunice angajaţilor care sunt avantajele – că-şi pot continua activitatea – şi care sunt, mai ales pentru sistemul public, repercursiunile cu privire la nivelul salarial. E vorba de sporuri. Unele au legătură cu condiţiile speciale de la locul de muncă şi cu indemnizaţia de hrană. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Violeta Alexandru a cerut Inspecţiei Muncii să iasă în teren şi să verifice modul în care – acolo unde telemunca nu este posibilă – este organizat programul angajaţilor, care, potrivit Guvernului, trebuie să fie decalat de săptămâna viitoare.

“Unde este cazul să ofere explicaţii şi să sprijine angajatorii, să iasă pe teren. Nu avem cum să verificăm dacă se decalează programul şi dacă se respectă regulile, decât dacă ieşim pe teren.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Muncii a mai cerut şefilor Caselor de Pensii din ţară să facă toate demersurile pentru a elimina cozile şi aglomeraţia din faţa instituţiilor.