Confidenţialitate

Vinurile din România, Moldova și Italia au luat cele mai multe medalii la IWCB 2016

International Wine Contest Bucharest 2016, desfășurat pentru prima dată în afara Bucureștiului, în Focșani, este considerat cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est. Săptămâna aceasta s-a anunțat cum s-au împărțit cele 450 de medalii la International Wine Contest Bucharest 2016

 Vinurile din România, Moldova și Italia se plasează în fruntea clasamentului. România și Moldova au obținut singurele două Mari Medalii de Aur acordate în acest an de juriul internațional.

Marea Medalie de Aur IWCB 2016 a revenit unui vin din România – Tămâioasă Românească 1975, produs Staţiunea Pietroasele și  unui vin din Moldova – Chardonnay 2013 Botrytis, produs de Château Vartely.

Cele mai apreciate vinuri albe seci – Rigid ELM Sauvignon Blanc 2015 de la Wine Union JSC, Bulgaria şi Pinot Grigio de Purcari 2015, Moldova.

Cel mai apreciat vin rose sec – C’est soir Rose (Cabernet Sauvignon) 2015 de la Domeniile Lungu, România.

Cele mai apreciate vinuri roşii seci la la International Wine Contest Bucharest 2016 au fost Encore Syrah 2012 de la KATARZYNA ESTATE LTD, Bulgaria şi St. Andrews Cabernet Sauvignon 2013 de la Wakefield/ Taylors Wines, Australia.

IWCB îşi îndeplineşte misiunea de a fi o entitate de ierarhizare şi promovare a vinurilor de calitate, în folosul consumatorilor şi al producătorilor, deopotrivă. Referitor la evoluția concursului, ne propunem ca, în următoarele ediții, să găsim şi să impunem îmbunătăţiri acceptate de OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului) în procesul de evaluare. De asemenea, ne bucurăm să contribuim astfel la reintrarea României în Liga superioară a lumii vinului, în termeni de producţie şi de piaţă“, afirmă Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

Jurizarea pentru International Wine Contest Bucharest 2016 a fost făcută cu 7 comisii a câte 5 membri, fiecare comisie având în componenţă câte trei specialişti străini şi doi români. Suma anilor de studiu a juraţilor este de 374, aceştia evaluând în carieră peste 220.000 de vinuri şi având publicate aproape 40.000 de pagini cu texte de specialitate.