Vineri și sâmbătă, din nou proteste ale polițiștilor

Revoltați că sporurile nu le sunt calculate în funcție de noul salariul minim de 1.450 de lei, dar și că lucrează suplimentar fără să fie plătiți și fără să primească zile libere, zeci de polițiști au pichetat ieri sediul ministerului.

Sunt foarte mulți angajați care încasează lunar mai puțin de 1.500 de lei, susține președintele Sindicatului Național al Polițiștilor Dumitru Coarnă.

“Dacă acum avem 1.450 – salariul minim brut, ar fi la dublu. Doamna ministru a spus că dacă nu va intra în vigoare această lege, ăți dă demisia. Pe noi nu ne încălzește prea mult demisia” – a spus Dumitru Coarnă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Câteva zeci de poliţisti au protestat, joi, în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi de salariile actuale şi au cerut să aibă acces la proiectul noii legi a salarizării unitare, în forma lui completă.

Sindicatele din poliție organizează și mâine, de Ziua Poliției Române, acțiuni de stradă.

Însă, potrivit ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, 1 iulie – este data la care noua lege a salarizării unitare va intra în vigoare.

“Asta ar însemna ca din iulie să reluăm negocierile cu noul ministru al muncii şi să rămânem la aceaşi paradigmă, adică salariilor să rămână tot la 1.450, cum avem acum la Ministerul de Interne. Sunt 86.000 se oameni plătiţi cu salariul minim pe economie, din 126.000. Aici spun despre poliţişti, despre personalul contractual, spun despre jandarmi şi pompieri”, a declarat Dumitru Coarnă, după discuţiile cu ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS