Confidenţialitate

Vila Aurora din Roma, cu tavanul pictat de Caravaggio, scoasă la licitație. Prețul de pornire este de jumătate de miliard de euro | VIDEO

Vila Aurora din Roma, renumită pentru că are un tavan pictat de Caravaggio, este scoasă, marți, la licitație, în urma unei decizii a justiției.

Prețul de pornire este de aproape 500 de milioane de euro, iar publicațiile din Italia vorbesc despre licitația secolului.

Pictura murală realizată de Caravaggio în Villa Aurora din Roma acoperă tavanul unei încăperi mai mici de 3 metri pătrați și îi înfățișează pe cei trei zei Jupiter, Neptun și Pluto, adunați în jurul unui glob.

Lucrarea a fost comandată în 1597 de cardinalul Francesco Maria del Monte, care a folosit camera pe post de laborator de alchimie.

De-a lungul timpului, au fost numeroase procese între moștenitorii acestei vile, iar prințesa Rita Boncompagni Ludovisi a încercat să blocheze vânzarea, dar justiția a stabilit că imobilul poate fi scos la licitație.

Publicația La Repubblica scrie că inclusiv Bill Gates și sultanul din Burnei au fost interesați să cumpere vila Aurora, care este de fapt o parte dintr-o clădire mai mare a Vilei Ludovisi.

Doar cei care depun 10% din prețul de pornire al imobilului vor putea participa la licitație. Proprietarul va fi obligat să chetuiască 11 milioane de euro pentru restaurare.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Screenshot YouTube / ARCHIVIO BONCOMPAGNI LUDOVISI

Citește și: Pandemia ne-a făcut să-i considerăm mai atractivi pe cei care poartă mască, arată un studiu din Marea Britanie