Vietnamul, adus în București printr-o expoziție foto – GALERIE FOTO

Fotograful Bogdan Comănescu a vizitat Vietnam timp de 30 de zile, iar acum imaginile sale sunt prezentate în sala expozițională a magazinului F64, până la începutul lunii iulie. Expoziția intitulată „Vietnam, 30 de zile la pas“ aduce la un loc fotografii documentare și de călătorie.

„Fac ceea ce fac astăzi, fotografiez, deoarece îmi plac poveștile adevărate, îmi place să descopăr universuri tradiționale. De când am început să cochetez cu fotografia, am considerat că o fac în primul rând pentru ceea ce trăiesc atunci, acolo, și apoi pentru rezultatul obținut. Am observat însă, de-a lungul călătoriilor mele și imaginilor pe care le-am surprins cu mintea și camera foto, că fără suflet, fără trăiri, fotografiile pot fi excepționale, dar nu aduc împlinire și acea bucurie pentru ceea ce faci.

Multe din fotografiile mele reprezintă și experiențele pe care le-am trăit eu, experiențe care devin fragmente de neprețuit din viața mea. Îmi place mult să călătoresc, nu doar pentru arhitectura și monumentele sau clima diferită a locurilor, ci și pentru oamenii de diferite culturi, care dau un plus valoare fiecărui loc în parte“, spune fotograful Bogdan Comănescu.

Prin intermediul expoziției „Vietnam, 30 de zile la pas“ , iubitorii de fotografie sunt invitați să descopere povești dintr-o lume străină multora. De la meleagurile îndepărtate din Vietnam la tradițiile minorităților și micilor comunități rurale și până la frânturi de viață din munții Vietnamului de Nord, fotografiile acestea sunt, deopotrivă, „cutii“ documentare, cât și instantanee cuceritoare ale unei lumi fascinante.

Vernisajul expoziției a avut loc joi seara la sala expozițională F64 din Bucureşti, situată în Bulevardul Unirii nr. 45.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS