Confidenţialitate

Victor Rebengiuc își anunță ultimul rol și retragerea. „Trupul meu nu-mi mai permite. Sănătatea mea e în mare suferință” | AUDIO

O premieră care vine cu anunțul unei retrageri. Victor Rebengiuc anunță că rolul din spectacolul „Tatăl” de la Teatrul Bulandra din București va fi ultimul. Actorul spune că sănătatea nu îi mai permite și că pregătirile pentru acest nou spectacol au fost o provocare.

Victor Rebengiuc interpretează rolul principal din spectacolul „Tatăl” – în regia lui Cristi Juncu – care va avea mai multe reprezentanții în această vară. Avanpremiera este programată sâmbătă și duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Bulandra.

„Am 89 de ani, deci în curând o să am – peste vreo câteva luni – 90. Nu mai merge. Trupul meu nu-mi mai permite. Sănătatea mea e în mare suferință și e greu”, a spus Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc, despre cariera sa: „A fost un drum ușor ascendent”

Într-un interviu pentru Digi24, actorul spune că nu i-a fost ușor la repetiții și că s-a luptat să poată face acest rol.

„M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să pot juca și-n fața publicului de câte ori oi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Nu mai vreau, gata. E ultimul rol pe care îl joc”, a spus Victor Rebengiuc la Digi24.

După 70 de roluri în film și 200 în teatru, actorul Victor Rebengiuc își caracterizează modest cariera: „a fost un drum ușor ascendent”.

„Și eu am crescut: de la unde eram acum 66-67 de ani de când am început cariera asta. A fost un drum și ușor ascendent”, a mai spus Victor Rebengiuc.

Textul spectacolului „Tatăl” a primit în 2014 premiul „Moliere” pentru cea mai bună piesă şi a fost nominalizat în 2016 la premiile „Tony” şi „Laurence Olivier”.

Alături de Victor Rebengiuc, din distribuție fac parte Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Pentrul rolul din filmul inspirat din acest spectacol de teatru actorul Antony Hopkins a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor.

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Citește și: Actorul Victor Rebengiuc, la aniversare | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.