Confidenţialitate

Victor Ponta: ”Trebuie să gestionăm bugetul Uniunii Europene, dar nu suntem în stare să-l facem pe al nostru”

Prezent la Reșița, Victor Ponta a comentat un paradox românesc, arătând că la început de 2019 ”trebuie să gestionăm bugetul Uniunii Europene, dar nu suntem în stare să-l facem pe al nostru”.

“Mai avem şi preşedinţia Uniunii şi nu avem buget. Cică trebuie să gestionăm bugetul Uniunii Europene, dar nu suntem în stare să-l facem pe al nostru. Suntem, după cunoştinţa mea, singura ţară din Uniunea Europeană care, de la 1 ianuarie, a îngheţat salariile şi pensiile şi suntem tot pe primul loc la inflaţie. Avem cea mai mare inflaţie. Deci, practic, Băsescu a tăiat salariile şi pensiile, aşa, din pix, iar Dragnea le taie din inflaţie.

Că, dacă le îngheaţă şi nu se indexează măcar cu inflaţia, înseamnă că scad. Mai suntem şi ţara care, azi, când noi suntem la Reşiţa, plăteşte, pe bursă, cel mai mare preţ la energia electrică.

Azi a ajuns şi la 600 lei/megawatt şi importăm peste 1.000 de megawaţi din Cehia şi Ungaria, adică ne încălzim şi folosim energie electrică din ţările vecine şi banii din facturi se duc tot acolo”, a afirmat Vicotr Ponta, citat de Agerpres.