Victor Ponta: Sorin Grindeanu a trecut un test mafiot

Fostul premier Victor Ponta a declarat că nu avea funcţia de secretar general al Guvernului în planul de carieră, dar a acceptat funcţia pentru că ”nu este loc de orgolii”, când activitatea Guvernului trebuie să continue pentru binele cetăţenilor. El a spus că are încredere în Sorin Grindeanu şi, referindu-se la ultimele zile, a adăugat că premierul “a trecut un test mafiot” în care atunci când nu a fost amenințat, s-a încercat mituirea lui cu diverse funcții publice.

El a precizat că va ocupa funcţia de SGG pentru o perioadă limitată. ”Nu se ştie cât de limitată”, a adăugat Ponta.

Dacă moţiunea de cenzură iniţiată chiar de către PSD împotriva guvernului PSD nu trece, atunci este o activitate deja pe termen mai lung în care premierul va încerca să formeze o majoritate şi un guvern funcţional, lucru pe care l-a reuşit şi Călin Popescu-Tăriceanu în 2007. Dacă moţiunea trece, până la numirea unui nou prim-ministru, domnul Grindeanu trebuie să asigure interimatul”, a spus Victor Ponta precizând că s-a decis să-l ajute pe Sorin Grindeanu deoarece a văzut ”un prim-ministru puternic, hotărât”.
Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS