Confidenţialitate

Victor Ponta: Ministrul Carmen Dan trebuie să plece din funcție azi!

Fostul premier Victor Ponta susține că ministrul de Interne Carmen Dan trebuie să demisioneze în contextul scandalului generat de arestarea unui polițist sub acuzația de pedofilie.

“Situaţia de azi este cea mai rea posibilă: pentru oamenii care vor şi au nevoie să aibă încredere în Poliţie, pentru majoritatea covârşitoare a angajaţilor corecţi şi muncitori din Ministerul de Interne, pentru Guvern şi pentru PSD – toţi avem de pierdut! Carmen Dan trebuie să plece din funcţie – AZI! Şi doar Liviu Dragnea este cel care poate şi trebuie să îi ceară acest lucru – pentru că Dragnea a pus-o în această poziţie şi doar de el ascultă. Liviu – până acum ai făcut totul doar pentru tine şi pentru ‘Cartelul’ tău de la Teleorman – azi fă ceva şi pentru binele cetăţenilor, al Guvernului şi al PSD şi spune-i Doamnei Dan să îşi dea demisia (ai tu grijă după aceea să îi dai o funcţie bine plătită şi făra bătăi de cap la Parlament sau prin ceva Consilii de Administraţie)!”, a scris el într-o postare pe Facebook.

În opinia acestuia, Carmen Dan este “un ministru la cel mai mare şi dificil minister din ţară care este compromis iremediabil de criza din aceste zile, de greşelile de management şi gramaticale repetate, de fuga de răspundere, de contestaţiile propriilor subordonaţi, de obedienţa faţă de Liviu Dragnea, sfidată de ofiţerii din subordine şi fără sprijinul Premierului”.

“Cum poate să îşi îndeplinească atribuţiile? Şi dacă nu poate să îşi îndeplinească atribuţiile de ce stă în funcţie?!? Cum poate un Şef al Poliţiei Române căruia Ministrul superior ierarhic îi cere demisia să mai aibă autoritate şi eficienţă? Cum pot să mai creadă cetăţenii ţării că Poliţia este capabilă sa le asigure viaţa şi integritatea fizica lor şi familiilor lor?”, a adăugat Victot Ponta.

“Premierul Tudose trebuie să propună imediat la Ministerul de Interne un nou ministru cu autoritate, prestanţă şi experienţă, care să ia rapid şi dur măsurile care se impun pentru sancţionarea vinovaţilor, îmbunătăţirea sistemului şi restabilirea încrederii publice în Poliţie! Timp de un an de zile Ministerul de Interne a fost acaparat în ‘Cartelul de la Teleorman’ – e momentul să redevină un Minister al Guvernului României”, a scris Ponta.