Victor Ponta face referiri la seriale cand vorbeste despre scutul antiracheta

Victor Ponta a relatat o secvență din serialul american de televiziune ‘House of Cards‘, în contextul unei discuții despre scutul antirachetă.

Sistemul de apărare antirachetă amplasat de americani la Deveselu este atât de important încât a stârnit interesul unui serial de televiziune, a spus premierul la bilanțul Ministerului Apărării.

Victor Ponta a amintit că în ‘House of Cards‘ președintele Rusiei îi cere liderului de la Casa Albă să oprească scutul antirachetă din Europa, dacă vor să ajungă la un acord în privința Orientului Mijlociu.

‘În anul 2015 vom finaliza împreună cu partenerii americani sistemul de apărare antirachetă. Fac o scurtă paranteză…Cel mai urmărit serial – sigur, ficţiune – de politică în acest moment în America, House of Cards, are un moment în care preşedintele Statelor Unite îl primeşte pe preşedintele Rusiei la Casa Albă. Şi preşedintele Rusiei spune: <<Ne înţelegem pe Middle East dacă eşti de acord să opreşti scutul antirachetă din Europa.>> Mă gândeam dacă cineva dintre cei care au scris scenariul ştiau că România este cu adevărat, nu doar în ficţiune, un pion important, o ţară importantă, într-o asemenea gândire globală’, a declarat Ponta la bilanțul Ministerului Apărării.

House of Cards‘ este unul dintre cele mai urmărite seriale de televiziune de peste Ocean, prezentând intrigi din viaţa politică a Statelor Unite.