Victor Ponta da de inteles ca nu vrea sa participe la o dezbatere electorala, alaturi de alti 5 principali contracandidati

Acesta a spus că va participa doar la o dezbatere cu toți candidații – pentru că, în opinia sa, sondajele de opinie sunt mai mult sau mai puțin relevante.

Premierul Victor Ponta dă de înțeles că nu vrea să participe la o dezbatere electorală înainte de primul tur, alături de ceilalți 5 principali contracandidați.

Victor Ponta afirmă că vrea însă o dezbatere cu cei 2 candidați care ajung în turul doi.

‘Dacă e după sondaje, nici nu mai trebuie să facem alegeri, am câştigat alegerile eu. Aici nu e cu sondaje. Aici sunt 14 candidaţi, în turul II vom fi cu siguranţă doi şi atunci cred şi lansez încă o dată invitaţia. Dacă suntem toţi 14, ne vedem înainte de primul tur. Dacă în turul II cel care intră sau cea care intră acceptă, eu cred că trebuie să avem patru dezbateri pe politică externă, siguranţă naţională, economie, ordine constituţională’, a spus Ponta.

Institutul pentru Politici Publice îi invita ieri pe principalii candidați în alegerile prezidențiale la o dezbatere electorală înainte de primul tur, după un format utilizat în alte țări.

AceAstă dezbatere ar urma să se desfășoare miercurea viitoare, la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, iar la ea să participe Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei.