Victor Ponta: „Cum a luat Belina, Liviu Dragnea a luat Guvernul și acum politica externă a României”

El însuși protagonist al unor conflicte cu Președinția în mandatul de premier, Victor Ponta consideră criza politică de azi „cea mai serioasă de după Revoluție”. De unde pornește și unde poate ajunge disputa deschisă dintre Palate? Sursa conflictului, crede, ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Suntem într-o criză chiar mai gravă decât tot ce am avut din 1989 încoace. Am ajuns, pentru prima dată după 1989, în situația în care o singură persoană, domnul Liviu Dragnea, practic a confiscat și România, după ce confiscase PSD, Paralamentul, Guvernul și le folosește în interese strict personale. Cum a luat Insula Belina, la fel a procedat și cu județul Teleorman, și cu PSD, și cu Guvernul, cu Parlamentul, acum și cu politica externă a României. Este pentru prima dată când un om care nici măcar nu are această funcție – de președinte sau de prim-ministru – negociază, transparent sau netransparent, zi de zi, tot ceea ce ține de România și cred că este un semn uriaș de slăbiciune a statului român”, a spus Victor Ponta la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul premier susține că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă, dublată de cea a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a subsumat, în realitate, intereselor liderului PSD. Mai exact, spune Victor Ponta, pe masa negocierilor ar fi Fondul Suveran de Investiții, pe cale a fi creat prin lege de Parlament, un mecanism care ar face posibilă vânzarea unor companii de stat între care Hidroelectrica și Transgaz, fără licitație.

„Am aflat de la oameni cu care am fost în contact și în perioada în care eram prim-ministru, și după aceea că ceea ce eu am făcut – listări deschise, IPO-uri la Londra și la București  – au reprezentat metode care duceau la prețuri mari ale acțiunilor, la management privat, or, domnul Dragnea de câte ori a fost în Israel – a și declarat, de altfel – a discutat cu oameni de afaceri pe care nu i-a precizat, dar pe care poate să îi afle statul român, despre cum a discutat despre cum prin Fondul Suveran de Investiții nu s eva mai aplica legea privatizării, nu se vor mai face listări, ci practic boardul numit de Parlament – de Parlamentul domnului Dragnea – va vinde direct acțiuni ale acestor companii”, spune el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Victor Ponta îl aseamănă pe Liviu Dragnea premierului ungar, Viktor Orban, și spune că unica soluție pentru ieșirea din criză ar fi solidarizarea Opoziției.

„Suntem într-un moment asemănător cu vecinii noștri din Ungaria. Dacă toți cei din Opoziție se unesc, pot să îl oprească pe domnul Dragnea. Dacă fiecare pune propriile orgolii și interese mici înaintea interesului public, până la urmă, atunci domnul Dragnea se va perpetua – si șistemul acesta mafiot se fva perpetua – la putere, cum s-a perpetuat în multe alte țări”, adaugă fostul președinte al PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS