Victor Ponta, audiat la DNA într-un nou dosar de corupție

Fostul premier Victor Ponta a fost citat, marți să se prezinte la sediul DNA din Ploiești în calitate de suspect intr-un nou dosar de corupție. Ponta ar fi suspectat de faptul că si-ar fi folosit funcția  pentru a obține foloase necuvenite.

Împreună cu Ponta, sunt așteptați la Parchet și deputatul Sebastian Ghiță, dar și un om de afaceri din Ploiești.

Victor Ponta este suspectat de procurorii anticorupție din Ploiești de faptul că s-ar fi folosit de funcția sa de șef de partid pentru a-i oferi unui anumit parlamentar un post de deputat într-un colegiu din Prahova. Pentru acest serviciu, Victor Ponta ar fi primit suma de 200.000 de euro, prin intermediul lui Sorin Chirilă, mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță și important om de afaceri din Ploiești, susțin surse judiciare.

Acest parlamentar care a beneficiat de influența fostului premier se pare că ar fi chiar Sebastian Ghiță, despre care se știe că este un aproopiat al fostului premier.

Pe de altă parte, anumite surse susțin faptul că banii primiti de Victor Ponta ar fi fost folosiți pentru campania din iarna anului 2014, atunci când fostul premier a candidat la funcția de președinte al României.

Sebastian Ghiță și omul de afaceri Sorin Chirilă sunt suspectati de spalare de bani, susțin anumite surse.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS