Premierul Victor Ponta și ministrul Justiției Robert Cazanciuc amenință PNL cu plângere penală dacă scoate oameni în stradă

Premierul Victor Ponta i-a avertizat luni, in sedinta Comitetului Executiv al partidului, pe cei din PNL ca va depune o plangere penala la procurorul general al Romaniei, pentru ca cei din opozitie ar fi instigat oamenii sa iasa in strada.

“Vreau sa va rog sa facem un apel foarte hotarat la responsabilitate la cei din PNL-PDL. Cred ca intr-o democratie lucrurile nu se transeaza in strada, prin forta. Am inteles ca ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, daca ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care il mai au domnii Blaga si Gorghiu, daca il mai au, ca nu poti sa dai foc unei tari si ca ne vom sesiza… Vom face plangere penala in baza art. 397 alin (2) din Codul penal si procurorul general va cerceta, vor fi suspecti… Sa ii mai vad atunci daca le place sa faca politica din justitie”, a spus Ponta in debutul sedintei Comitetului Executiv National extraordinar al PSD. 
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bănuit de mai multe infracțiuni în dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta le-a cerut membrilor PSD să sprijine Guvernul și să nu se sperie de acțiunile justiției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, atrage atenţia liderilor PNL că organizarea unor “manifestări politice ilegale”, care au scopul de a “împiedica exercitarea puterii” de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

Mesajul este transmis de ministrul Justiţiei prin intermediul biroului de presă al Partidului Social Democrat, folosind antentul formaţiunii politice şi semnând cu funcţia pe care o deţine în cadrul Guvernului.

“Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici ca PNL să folosească justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011”, arată ministrul în comunicatul de presă transmis luni.

În acelaşi context, Robert Cazanciuc cataloghează drept “contrar practicilor democratice constituţionale” faptul că PNL cere demiterea Guvernului.

“Ca ministru al Justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră. (…) Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală”, mai notează Cazanciuc în comunicatul de presă.

Partidul Naţional Liberal a solicitat, prin liderii săi, de mai multe ori, în ultimele zile, demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a faptului că acesta este urmărit penal de procurorii anticorupţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS