Confidenţialitate

Victor Negrescu (PSD) propune partidelor un pact privind viitoarele proiecte strategice finanțate de UE | AUDIO

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu propune partidelor politice din România reprezentate în Parlamentul European un pact privind viitoarele proiecte strategice ce vor primi finanțare din partea Uniunii Europene.

România are șansa să primească, în următorii 7 ani, aproape 80 de miliarde de euro, o sumă record, dar nu va primi acești bani decât pentru proiecte viabile și pregătite temeinic.

Primele sume sunt deja disponibile, însă Victor Negrescu spune că autoritățile române nu au trimis încă la Bruxelles proiecte.

România să realizeze un plan de redresare pentru a accesa banii din Next Generation EU, un plan de redresare economică care trebuie să fie negociat cu Executivul european, în acel plan de redresare trebuie să spui care vor fi direcțiile de finanțare și mai ales care sunt proiectele strategice care urmează a fi finanțate. Noi am avut probleme în perioadele anterioare să finanțam mari proiecte de inforastructură, mai ales să le implementam, să le ducem până la capăt. Cred că trebuie să existe o negociere și o discuție între toate grupurile politice și naționale, în așa fel încât să ajungem asupra unui acord a ceea ce dorim să finanțam.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eurodeputatul social democrat, fost ministru pentru Afaceri Europene, reamintește că alocările din următorul buget al Uniunii ar putea fi condiționate inclusiv de respectarea statului de drept însă statele membre nu au luat încă o decizie.

Există într-adevăr state care doresc o condiționare puternică în raprt cu statul de drept, adică dacă nu respecți acele recomandări, să fii penalizat în ceea ce înseamnă alocare financiară. Trebuie să existe un consens la nivelul Consiliului European. Deci cel mai probabil statele care întâmpină cele mai multe probleme în acest sens se vor opune unei conditionalități ferme în această privință și vor merge pe o formulă mult mai flexibilă în aceea ce înseamnă aceasta condiționalitate. Aici este hopul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.