Victimele atentatului din Londra, comemorate în piaţa Trafalgar

Sute de persoane s-au adunat, aseară, în Trafalgar Square din capitala Marii Britanii, pentru a comemora victimele atacului de miercuri, soldat cu 4 morţi şi aproape 40 de răniţi.

O linişte neobişnuită s-a aşternut, la apus, peste celebra piaţă londoneză.

Numeroşi musulmani erau prezenţi în mulţime, între care primarul Sadiq Khan, subliniind că terorismul nu este o caracterstică a acestei religii.

Poliţia a dezvăluit, ieri, identitatea teroristului, un aşa-numit lup-singuratic, întrucât nu a a avut complici în actul său criminal, deşi atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. Cel mai probabil, Khalid Massoud, în vârstă de 52 de ani, botezat la naştere Adrian Elms, se inspirase din ideologia islamistă.

Bărbatul avea cazier. În trecut, fusese condamnat pentru agresiune, tulburarea liniștii publice și pentru posesie de arme. Autorităţile nu aveau indicii că ar fi pus la cale un atac.

Individul a intrat cu maşina în pietonii de pe podul pe podul Westminster. Mai apoi, s-a izbit cu vehiculul în gardul Parlamentului britanic și a înjunghiat mortal un polițist, fiind împuşcat mortal în cele din urmă.

Românca grav rănită de atentator pe podul Westminster a fost operată ieri, starea sa fiind monitorizată în permanenţă. Iubitul său a fost rănit uşor. Cei doi se aflau la Londra în vacanţă.

Aflată în stare de alertă, poliţia britanică a arestat 8 indivizi la Londra şi Birmingham, suspectaţi că plănuiau atacuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS