Confidenţialitate

Viceprimarul și consilierii USR-PLUS amenință că nu vor vota bugetul Primăriei Capitalei și spun că cifrele sunt nerealiste

Viceprimarul Horia Tomescu și consilierii USR-PLUS amenință că nu vor vota bugetul Primăriei Capitalei, care se află pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Consiliului General al Capitalei

Ei reclamă într-o înregistrare video postată marți seară pe Facebook că proiectul nu a fost discutat în coaliție iar cifrele sunt nerealiste. Viceprimarul Horia Tomescu:

„În bugetul de anul acesta, avem estimate venituri de aproape 7 miliarde. Am fost surprins să văd această sumă în buget, pentru că în toate discuțiile pe care le-am avut cu primarul și cu directorii din primărie sumele avansate au fost în jur de 4,5 – 5 miliarde de lei. Am cerut notele de fundamentare, răspunsul primit de la direcțiile din primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor la orice fel de detalii care să explice forma actuală a veniturilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, după cum notează Hotnews.ro, PNL acuză interesul viceprimarului USR PLUS pentru coordonarea spitalelor.

Sorin Purcărea, președintele comisiei de buget, spune că, dacă bugetul nu este votat, Primăria Capitalei nu va mai primi la începutul lunii mai cotele defalcate din impozitul pe venit, adăugând că  PNL va vota amendamentele USR-PLUS:

”Noi am avut timp de 6 săptămâni o discuție aplicată cu USR și cu primarul general . Am considerat că un buget realizabil este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru bucureșteni. La nivel de amendamente, am primit o serie de amendamente de la grupul PSD și apoi 4 amendamente de la USR. Probabil vor veni din nou și în plen. Le vom discuta și le vom vota.

Din venituri, o componentă importantă sunt cotele defalcate din impozitele pe venit. Urgență pentru care noi trebuie să votăm acest buget este exact această, pentru a putea fi în măsură la începutul lunii mai să primim banii în conturile primăriei. Vrem să rezolvăm o problema foarte mare lăsată de fosta administrație. Prelungirea Ghencea este o prioritate. 7 milioane sunt datorii de anul trecut. Mai există multe proiecte începute precum pasajul Doamna Ghica. Străzile din București le știți foarte bine cum arată și câte necazuri ne produc. Am alocat în plus 20 de milioane de lei în plus pentru această componentă importantă a bugetului”, a declarat Purcărea, miercuri dimineață.

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură.

Atacurile PNL de miercuri dimineață s-au îndreptat către fosta administrație a Capitalei, cea social-democrată. Diana Mardarovici, consilier general din partea PNL:

„Avem astăzi la vot propunerea de buget al Municipiului București pentru anul 2021. Partidul Național Liberal susține propunerea de buget inițiată de primarul general Nicușor Dan. Suntem parteneri corecți și știm să fim alături de primarul general în eforturile lui și, mai ales, atunci când are nevoie de susținerea și înțelegerea noastră. Suntem într-o situație foarte dificilă, Primăria Capitalei a fost preluată cu datorii foarte mari de la administrația PSD. Dacă ar avea decență, ar tăcea, în loc să comenteze eforturile noii administrații.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.