Confidenţialitate

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath, cercetată sub control judiciar

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath este cercetată sub control judiciar de procurorii DNA. Aceasta este suspectată de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – mai 2016, Anna Horvath, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru a urgenta avizarea unui proiect imobiliar ”în care un om de afaceri avea interese economice.”

Anchetatorii susțin că pentru derularea acelui proiect era nevoie de mai multe documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

În schimbul intervențiilor la funcționarii din domeniului urbanismului și la cei care se ocupă cu autorizarea lucrărilor de construcții, viceprimarul Anna Horvath i-ar fi cerut omului de afaceri 60 de abonamente, în valoarea de 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică.

Abonamentele respective urmau să fie date de Anna Horvath voluntarilor care o ajutau în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie.

Omul de afaceri și Anna Horvath, spun procurorii, ar fi convenit să încheie un contract de sponsorizare care să justifice remiterea abonamentelor. Viceprimarul Clujului urma să-i dea omului de afaceri datele unei persoane juridice cu care să încheie contractul.

Mai mult, Anna Horvath i-ar fi promis omului de afaceri că și după alegerile locale îl va ajuta și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta avea interese economice.

În următoarele două luni, cât se află sub control judiciar, Anna Horvath nu are voie să mai exercite funcția de viceprimar al Clujului.