Confidenţialitate

Viceprimarul din Sibiu a recunoscut o fraudă cu fonduri europene, comisă înainte să aibă funcția actuală | AUDIO

Viceprimarul Sibiului a recunoscut o fraudă cu fonduri europene și a făcut o înțelegere cu procurorii: pentru prejudiciul de 34.500 de euro el a primit o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare. Fapta a fost comisă înainte ca Alexandru Dumbravă să devină viceprimar al Sibiului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Frauda cu subvenții europene a avut loc între martie și octombrie 2019, când Alexandru Dumbravă era director al Casei Corpului Didactic Sibiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului European, citat de publicația Turnul Sfatului, Dumbravă a folosit mai multe documente și declarații false și inexacte pentru a primi o finanțare totală de aproximativ 700.000 EUR pentru implementarea a 4 proiecte în domeniul Educației.

Frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă să fie distribuită, așa că prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34.500 EUR .

După ce și-a recunocut vinovăția, viceprimarul a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, va presta muncă în folosul comunității timp de 3 luni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Dolj: 2 persoane au murit după ce au folosit spray de muște în casă și au adormit înainte să aerisească | AUDIO