Confidenţialitate

Viceprimarul Capitalei, apel din cauza caniculei: Nu luaţi copiii la protest!

În Capitală, sunt 31 de grade acum, dar din cauza căldurii acumulate în asfalt, în centrul oraşului se resimte o temperatură mai mare.

Viceprimarul Capitalei îi sfătuieşte pe manifestanţi să nu-i expună pe copii în zone deschise, precum Piaţa Victoriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Piaţa Victoriei, unde autorizaţia a fost dată pentru un spectacol cu până la 250 de mii de persoane, între orele 17 şi 22.15, Primăria Capitalei pune la dispoţiţia oamenilor 10 mii de sticle cu apă, adaugă viceprimarul Aurelian Bădulescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă manifestaţia din Piaţa Victoriei, în Capitală va avea loc în această seară şi un marş cu ocazia împlinirii unui an de la protestul Diasporei din 10 august 2018.

Marşul de protest va începe însă în Piaţa Revoluţiei, sediul DIICOT fiind unul dintre punctele de oprire.

Procurorii de aici investighează atât dosarul intervenţiei în forţă a jandarmilor cât şi atacurile unor grupuri care anul trecut au atacat  forţele de ordine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În funcţie de sosirea participanţilor, se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar circulaţia va fi permisă pe str. Arh. Ion Mincu.

Începând cu ora 14,30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe o bandă, respectiv două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, iar pe str. Paris se va circula cu viraj dreapta către Statuia Aviatorilor, fără a fi permis accesul în Piaţa Victoriei, dinspre str. Berzei şi bd. Ion Mihalache.

Între orele 17,00 – 22,15, se va restricţiona traficul rutier în Piaţa Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea bd. Aviatorilor, şos. Kiseleff, bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti, Calea Victoriei, intersecţia bd. Lascăr Catargiu şi bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de protecţie în care traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, după cum urmează:

* pe str. Paris, segmentul cuprins între bd. Aviatorilor şi str. Duiliu Zamfirescu;
* pe str. Duiliu Zamfirescu, segmentul cuprins între str. Paris şi str. Louis Blanc;
* pe str. Louis Blanc, segmentul cuprins între str. Paris şi bd. Iancu de Hunedoara;
* breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea în pasaj până la Piaţa Victoriei;
* trotuarul şi banda I de circulaţie de pe bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piaţa Romană către Statuia Aviatorilor, segmentul din faţa Guvernului României.

Ca rute alternative se recomandă:

* bd. Ion Mihalache – bd. Mareşal Averescu – bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – şos. Bucureşti-Ploieşti;
* bd. Aviatorilor – bd. Beijing – str. Nicolae Caramfil – bd. Aerogării – şos. Bucureşti-Ploieşti.

În funcţie de evoluţia situaţiei operative şi de numărul participanţilor, Brigada Rutieră va comunica şi alte restricţii ale traficul de pe alte artere care converg spre Piaţa Victoriei, precizează sursa citată.

Brigada Rutieră le solicită conducătorilor de autovehicule să oprească ori să staţioneze doar în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele şi recomandările poliţiştilor rutieri care se află în punctele de deviere şi să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.