Vicepreședintele ANAF, Romeo Nicolae are interdicție de a părăsi țara

Cercetat sub control judiciar pentru trafic de influență, vicepreședintele ANAF, Romeo Nicolae are interdicție de a părăsi țara.

Procurorii DNA i-au interzis să desfășoare activități în calitate de funcționar al ANAF și să dețină arme, pe durata celor 60 de zile de control judiciar.

 

Vicepreședintele ANAF, Romeo Nicolae se va afla sub control judiciar în următoarele 60 de zile, timp în care trebuie să se prezinte periodic în fața oamenilor legii și să îi informeze pe aceștia dacă își schimbă locuința. Nu are voie să părăsească țara, să ia legătura cu alte persoane implicate în acest dosar, să desfășoare activități în cadrul ANAF sau să dețină arme.

De altfel, șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu i-a cerut premierului Victor Ponta ca până la clarificarea situației în cazul lui Romeo Nicolae acesta să fie suspendat din funcția de vicepreședinte al Agenției de Administrare Fiscală și din postul de șef al Direcției Generale Antifraudă.

Procurorii spun că în 2010, când era consilier la ANAF, Romeo Nicolae a cerut și primit de la reprezentantul unei firme echivalentul în lei al sumei de 5000 de euro. În schimbul banilor, Romeo Nicolae ar fi intervenit asupra unor persoane cu putere de decizie din ANAF pentru a soluționa favorabil o contestație depusă de societatea respectivă. Astfel, firmei i-au fost reduse datoriiile la bugetul de stat de la 13 milioane de lei la 1 milion de lei.        După ce a fost audiat la DNA Ploiești, vicepreședintele ANAF a spus că se consideră nevinovat.