Confidenţialitate

Vicepreședinta ANAF Nicoleta Cîrciumaru, numită interimar în funcția de președintă a Fiscului | AUDIO

Vicepreședinta ANAF Nicoleta Cîrciumaru a fost numită, interimar, în funcția de președintă a Fiscului, după demisia lui Lucian Heiuș. Ministrul Finanțelor a transmis că – în primele 5 luni ale anului – sumele încasate de ANAF au fost cu 8,9 miliarde lei mai mici față de estimare și cu 11,3 miliarde lei mai mici față de cât au declarat românii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor anunță că i-a propus premierului numirea Nicoletei Cîrciumaru în funcția de președinte interimar al ANAF și încetarea mandatului președintelui Autorității Vamale Române.
Adrian Câciu le numește “decizii necesare pentru că lucrurile sã intre în normalitate”.

El transmite că pentru primele 5 luni ale anului, contribuabilii români au declarat cã au de platã cu 2,4 miliarde lei mai mult decât a fost estimat.

“Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însã cu 8,9 miliarde lei mai mici față de program și cu 11,3 miliarde lei mai mici față de ce s-a declarat”, afirmă Câciu.

„Eficiența sistemului de colectare trebuie sã crească pentru că oamenii așteaptă de la noi resursele necesare implementãrii unor politici publice care sã contribuie la creșterea calitãții vieții lor”, se arata într-un comunicat transmis de ministrul Finanțelor.

Totuși, unii contribuabili poate nu au de unde să achite dările la stat, deși au declarat sumele. Sunt și firme care au de încasat TVA de la stat și au întârziat achitarea taxelor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Șeful Vămii, demis de Nicolae Ciucă după ce șeful Fiscului a demisionat luni | AUDIO