Confidenţialitate

EXCLUSIV Vicepremierul Vasile Dîncu, despre Patriciu Achimaș-Cadariu: ”Nu cred că a vrut să mintă intenționat”

Vicepremierul Vasile Dîncu e de părere că fostul ministru al Sănătății –Patriciu Achimaș Cadariu – nu a vrut ”să mintă intenționat” în scandalul Hexi Pharma.

Invitat la Interviurile Europa FM, Vasile Dîncu i-a luat apărarea fostului său coleg spunând că acesta are un reflex de medic și probabil acesta este motivul pentru care a comunicat greșit pe acest subiect.

Vicepremierul a dat drept exemplu profesiile de medic, profesor sau chiar jurnalist.  Toate aceste categorii au tendința de a proteja sistemul din care provin, a spus Vasile Dâncu.

Nu a mințit nici Patriciu Achimaș, eu știu foarte bine activitatea lui. Sigur că, la un moment dat, prin comunicarea lui, a dat senzația că ascunde ceva pentru că avea un reflex de medic.  Medicii și, în general, profesiile celor care, într-un fel sau altul, sunt izolați de social nu se  pricep foarte bine la comunicare. Câteodată blochează anumite informații din sistem fără să-și dea seama. Vor să-și protejeze sistemul, ăsta este un reflex profesional, a gresit prin opacitate. Nu cred că a vrut să mintă intenționat”, a spus vicepremierul Vasile Dâncu, la Interviurile Europa FM. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, fostul ministru al Sănătății a spus, inițial, că nu poate face publice rezultatele testelor făcute pe dezinfectanții Hexi Pharma petnru că este o anchetă penală în curs.

Ulterior, a revenit asupra deciziei și a spus că a primit aprobarea Parchetului.   Testele au arătat că produsele erau diluate și de peste 4 mii de ori.