Vicepremierul rus Dmitri Rogozin continua disputa cu oficialii romani

Oficialul rus a publicat un mesaj pe o rețea de socializare: ‘Mă întreb câte pahare a golit Băsescu pentru a prinde curaj să închidă spaţiul aerian pentru avionul nostru’.

Replica vine după ce președintele român a declarat – ‘trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii’.

‘Nu ne lăsăm provocați!’ – este mesajul transmis de autoritățile de la Chișinău, ca reacție la atacurile lansate de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

De atunci a început un război al declarațiilor pe două fronturi: mai întâi, cu oficialii moldoveni, apoi cu autoritățile române.

Dmitri Rogozin s-a aflat pe 9 mai la Tiraspol. Pentru că a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, a ajuns în Moldova prin Bulgaria și România.

După vizită, când a vrut să revină la Moscova, atât Bulgaria cât și România nu i-au mai permis să treacă prin spațiul lor aerian.

Ajuns, în cele din urmă, în Rusia, Rogozin a amenințat că ‘data viitoare’ va zbura cu un bombardier deasupra României și că, în curând, oficialii ruși le vor spune românilor ‘ce sunt’ și ce părere au despre ei.