Vicepremierul rus a traversat spațiul aerian românesc

Avionul care îl transporta pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, de la Moscova spre Chișinău a fost nevoit să traverseze spațiul aerian al României. Aeronava nu a putut ateriza în Republica Moldova din cauza ceții.

Rogozin se află pe lista demnitarilor ruși împotriva cărora Uniunea Europeană a impus sancțiuni, printre acestea numărându-se și interdicția de a intra în spațiul aerian.

Ministerul Român de Externe precizează că avionul la bordul căruia s-a aflat vicepremierul rus este unul civil, şi efectua o cursă regulată – situaţie în care nu se aplică regimul de sancțiuni instituit la nivelul Uniunii Europene.

 

 Dmitri Rogozin urma să ajungă la Chișinău pentru a participa la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte moldovean, Igor Dodon.

Cursa charter a companiei Aeroflot nu a putut ateriza la Chișinău din cauza ceții, astfel că avionul vicepremierului rus a intrat în spațiul aerian al României pentru a ateriza de urgență în Ungaria.

Dmitri Rogozin a confirmat pe Twitter că avionul a încercat de două ori fără succes să aterizeze la Chișinău, după care a fost redirecționat spre Budapesta.

Romatsa a confirmat că în cursul acestei dimineți, a dirijat o singură aeronavă Aeroflot, care nu a putut ateriza la Chișinău din cauza condițiilor meteo, și care a traversat România de la est la vest. Romatsa precizează că nu are informații referitoare la existența vicepremierului rus Dmitri Rogozin în acel aparat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS