Vicepremierul Daniel Constantin: Conturile mele nu sunt blocate de ANAF

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, vineri, că că discută de ”mai bine de un an” cu reprezentanții ANAF despre prejudiciul din dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru prejudicierea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

”Discut cu cei de la ANAF de mai bine de un an de zile. Este o procedură pe care o așteptam, speram să o instituie ceva mai de mult. Este încă un pas pe care-l fac în recuperarea unui prejudiciu stabilit de instanță. După ce se va stabili, se va termina această etapă procedurală, adică acel proces, atunci lucrurile vor intra în normal”, a declarat Daniel Constantin.
El a mai spus că nu are conturile blocate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a confirmat, joi, „acțiunea în instanță formulată împotriva persoanei fizice Daniel Constantin”, dar precizează că acesta are doar calitatea de terț poprit și încă nu are conturile poprite.

„Daniel Constantin are calitatea de terț poprit, însă nu are și conturile blocate. Operațiunile de poprire sunt deocamdată suspendate, în așteptarea unei decizii a Tribunalului Ilfov. La un moment dat, conturile vor fi, totuși, poprite”, au precizat reprezentanții ANAF.

Demersul ANAF a fost făcut pentru a recupera o parte din prejudiciul din dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru prejudicierea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului, trebuie să ramburseze banii împrumutaţi de la Dan Voiculescu. În perioada 2007-2008, Daniel Constantin a luat de la Dan Voiculescu 295.000 de euro. Mai exact, în 2007, a împrumutat suma de 100.000 de euro, cu scadenţă în 2016, iar în 2008 – suma de 195.000 de euro, cu scadenţă în 2017.

În declarația de avere, Daniel Constantin a precizat că a luat cu împrumut, de la Dan Voiculescu, 295.000 de euro în două tranșe, sume care urmau să fie rambursate etapizat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS