Confidenţialitate

Vicepremierul Costin Borc s-a întâlnit cu Liviu Dragnea pentru a discuta despre strategia economică

Vicepremierul Costin Borc a declarat luni, după întâlnirea de la sediul PSD cu președintele PSD, Liviu Dragnea, că au discutat despre proiectul de strategie economică al Guvernului și că își dorește ca ”PSD să fie foarte implicat în procesul de negociere”.

Am discutat despre proiectul de strategie economică pe care săptămâna trecută l-am propus și am mai dat câteva clarificări și dorința noastră ca PSD să fie foarte implicat în procesul de negociere. Am discutat și despre câteva cazuri punctuale din domeniul economic în care noi încercăm în viitoarele luni să rezolvăm câteva probleme”, a afirmat Costin Borc.

Întrebat dacă Dragnea i-a făcut reproșuri vizavi de strategia economică, în contextul în care liderul PSD declara săptămâna trecută că Guvernul a confiscat proiectul de țară discutat la Cotroceni de președintele Iohannis și liderii partidelor politice, vicepremierul Borc a spus că este vorba de o ”confuzie”.

Cred că este o mică confuzie, noi n-am confiscat proiectul de țară, este proiectul unei strategii economice care probabil va face parte din proiectul de țară al președintelui, proiect pe care noi l-am început încă din decembrie”, a precizat vicepremierul.

Costin Borc a precizat că a discutat cu liderul PSD și despre atașații comerciali ai României. ”Am vorbit despre atașații comerciali, nu i-am prezentat lista. Am vorbit despre importanța pe care acești atașați comerciali o au în a promova exporturile românești și a atrage investiții străine. A fost o discuție despre ce se poate construi, cum putem să facem lucrurile împreună”, a adăugat Borc.

El a concluzionat că a fost ”o discuție absolut normală între un ministru al economiei și șeful unuia din principalele partide din Parlament” și a adăugat că vor fi și alte întâlniri cu Liviu Dragnea, ”cum vor mai fi întâlniri cu toți șefii de partide”.

Întâlnirea vine în contextul în care liderul PSD l-a criticat pe vicepremierul Borc despre care a spus că are contacte cu PNL pentru a intra în partid. ”În primul rând, domnul Borc – e condamnabil că nu se face la vedere – are contacte serioase cu cei de la PNL pentru a intra în partid la un moment dat, pentru a candida, pentru a fi într-un ipotetic guvern PNL viitor”, a afirmat Dragnea într-o emisiune televizată. Întrebat dacă Borc ar putea fi chiar un eventual preşedinte al PNL după unificarea totală a PNL cu PDL, Dragnea a spus că ”a auzit şi zvonul ăsta”.

În plus, Liviu Dragnea a amenințat din nou Guvernul cu moțiune de cenzură în cazul în care vreo decizie luată la Palatul Victoria va pune în pericol, cităm, ”interesele strategice”.

Șeful PSD le-a transmis guvernanților: ”mai ușor cu privatizările de dragul privatizării”.

Liviu Dragnea a fost întrebat, la România TV,  ce părere are despre faptul că Guvernul Cioloş ar intenţiona să vândă câteva mine de sare din România.