Confidenţialitate

Vicepremierul Barna, despre relaţia cu premierul Cîţu: Foarte bună, colegială

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că relaţia sa cu premierul Florin Cîţu este una “foarte bună, colegială…”.

“Cele două zile de săptămâna trecută în care am aşezat coaliţia pe baze mai funcţionale şi mai solide a avut exact acest rol să resetăm funcţionarea şi am o relaţie de respect, colegială pe care o consider o relaţie în regulă”, a precizat liderul USR PLUS la Digi24.

“A fost un moment greu al coaliţiei. Consider că am avut maturitatea să îl depăşim şi suntem pe o logică de construcţie şi de consolidare a încrederii”, a adăugat Dan Barna.

“În urma dialogului, am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de dramatism pentru România, când mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună decât să le accentuăm pe cele care ne separau”, a mai spus vicepremierul.

După demiterea lui Vlad Voiculescu din postul de ministru al Sănătăţii, USR PLUS a anunțat că îi retrage sprijinul politic premierului Florin Cîțu.

Ulterior, după două runde de negocieri, partidele coaliției au parafat un act adiţional la Acordul de guvernare.

FOTO: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu