Confidenţialitate

Vicepremierul australian spune că a devenit ”un fel de Hannibal Lecter” pentru Johnny Depp

Vicepremierul australian Barnaby Joyce a declarat, miercuri, că se consideră ”un fel de Hannibal Lecter” pentru Johnny Depp, deoarece se joacă cu mintea starului într-un ”război al terrierilor”, informează Reuters.

Hannibal Lecter este un personaj – malefic, asasin în serie şi canibil – făcut celebru de actorul Anthony Hopkins în filmul ”Tăcerea mieilor”. 

Acest ”război” dintre politicianul australian şi actorul Johnny Depp a început după ce starul american a introdus ilegal în Australia doi dintre câinii lui de companie, terrierii Pistol şi Boo, în 2015, în timpul filmărilor de la cel mai recent lungmetraj al francizei ”Piraţii din Caraibe”, încălcând astfel legislaţia foarte strictă a acestei ţări în privinţa carantinei.

Soţia lui Johnny Depp, actriţa Amber Heard, a fost condamnată în aprilie de falsificarea documentelor de călătorie pentru a introduce în Australia cei doi câini, la bordul unui avion privat. Ea a primit o condamnare cu suspendare şi o amendă de 1.000 de dolari australieni (720 dolari americani).

Într-un mesaj video, Johnny Depp şi Amber Heard şi-au cerut scuze pentru acea infracţiune, denumită ”terrier-gate” (”războiul terrierilor”) de presa internaţională.

Johnny Depp a deschis ultima rundă dintr-un război al declaraţiilor, marţi seară, în emisiunea ”Jimmy Kimmel Live!”, spunând că Barnaby Joyce  este cineva care ”seamănă cu o persoană rezultată în urma unei încrucişări cu o roşie”.

”Nu este o critică. Am fost chiar îngrijorat că ar putea să explodeze”, a spus Johnny Depp. 

Barnaby Joyne, care l-a ameninţat pe Johnny Depp spunându-i în 2015 că îi va eutanasia pe Pistol şi Boo, a reacţionat la rândul lui, miercuri, comparându-se cu renumitul psiholog, criminal în serie şi canibal Hannibal Lecter. 

”M-am transformat într-un fel de Hannibal Lecter pentru Johnny Depp, sunt în interiorul minţii sale. Acolo, trag de nişte sfori şi manete”, a declarat Barnaby Joyce pentru presa din Australia. ”La mult timp după ce eu l-am iertat pe Johnny Depp, el încă îşi aminteşte de mine”.

Australia are reglementări foarte stricte în privinţa regimului de carantină, pentru a preveni răspândirea unor boli – precum râia – pe teritoriul său. Introducerea în ţară a animalelor de companie necesită un permis special şi o carantină de cel puţin 10 zile.

Johnny Depp şi Amber Heard au avut la dispoziţie 72 de ore pentru a-i expedia pe Pistol şi Boo în Statele Unite, altfel câinii ar fi fost eutanasiaţi. Cei doi terrieri au fost transportaţi în Statele Unite cu un avion privat, cu doar câteva ore înainte de expirarea acelui ultimatum.

Declaraţiile ministrului Joyce au transformat o dispută locală într-un subiect de ştiri internaţional, spre încântarea presei din lumea întreagă. Un ziar a publicat pe site-ul său un cronometru macabru, ce arăta orele rămase înainte de eutanasierea celor doi câini ai actorului Johnny Depp, iar prezentatorul TV John Oliver a alocat un segment de şase minute în emisiunea lui pentru a satiriza decizia autorităţilor australiene.

Foto: Everett Collection / Shutterstock