Confidenţialitate

Veste bună pentru șoferi: Vor fi avertizați prin e-mail înainte să le expire rovinieta

De miercuri, șoferii vor fi avertizați pe e-mail înainte să le expire rovinieta. Se aplică astfel un ordin al Ministerului Transporturilor, menit să vină în ajutorul șoferilor în condiţiile în care amenzile pentru cei care au uitat să plătească taxa de drum au crescut simțitor.

Sistemul va fi activ pentru cei care cumpără rovinietă pentru o perioadă mai mare sau egală cu 30 de zile.

La achitarea tarifului de emitere a rovinietei prin intermediul portalului web erovinieta.ro, dacă soferul optează să fie notificat prin e-mail când expiră perioada de valabilitate, va fi anunțat despre acest lucru cu două zile înainte, la adresa de e-mail furnizată.

Acum o lună, Guvernul a majorat amenzile pentru lipsa rovinietei. Sancțiunea minimă este dublul tarifului anual de utilizare a drumurilor, iar cea maximă e de 4 ori tariful.

Rovinieta pe un an costă în prezent 28 de euro (aproximativ 140 de lei) pentru autoturisme, ceea ce înseamnă că amenda poate varia între 280 de lei și 550 lei.

Pentru un şofer de microbuz amenda poate ajunge la 6.200 de lei iar pentru şoferii de vehicule de mare tonaj chiar şi la 24.000 de lei.