Confidenţialitate

Verificările de la INSP ar putea fi urmate de sesizări penale | AUDIO

Verificările de la Institutul Național de Sănătate Publică ar putea fi urmate sesizări penale la DIICOT, potrivit unor surse judiciare citate de G4 Media.

Au fost emise mai multe alerte de securitate legate de accesarea la baza de date a Registrului Național de Vaccinare.

Acestea ar fi fost declanșate de încercările repetate de conectare ale consilierului onorific al ministrului Sănătății, Ștefan Voinea.

”Eram pe drum dinspre Cluj spre părinții mei, în Craiova, am solicitat accesul prin VPN, am încercat să mă conectez, acest lucru nu a funcționat, și asta a fost interpretată de sistemele automate ca un potențial atac cibernetic. Prin faptul că o aderesă de IP a încercat să se conecteze, aparent, ilegitim. Dar era vorba de mine, care aveam acces legitim la contul de monitorizare al ministrului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consilierul onorific al ministrului Sănătății mai spune că el are acces la baze de date care nu dezvăluie identitatea sau codul numeric personal al celor vaccinați.

”Numele persoanelor, CNP-uri, adrese, lucruri specifice, nu sunt vizibile la contul de monitorizare al Ministerului Sănătății, tot ce vedem e ceea ce a fost publicat și pe pagina de date deschise a Guvernului, sunt date agregate, statistice, care ne spun, de exemplu, la nivelul unui centru câte persoane s-au vaccinat, dar nimic altceva”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.