Confidenţialitate

Verificări la Loteria Română după ce instituția a plătit aproape 50.000 de euro pentru un logo controversat | AUDIO

Ministrul Economiei trimite Corpul de Control la Loteria Română. În spațiul public au apărut mai multe controverse privind ”schimbarea la față” a Loteriei. Logo-ul este asemănător cu imagini de pe internet care pot fi cumpărate cu numai câțiva euro.

Loteria Română ar fi plătit agenției de publicitate pentru a schimba elementele de identificare vizuală a instituției aproape 50 000 de euro. Controversele au apărut după ce logo-ul a fost publicat. Noua siglă a Loteriei seamănă cu a altor trei companii, notează Libertatea. În plus, imagini asemănătoare se pot cumpăra de pe internet.

”Noul logo cuprinde elemente care se integrează perfect în noul concept, respectă simbolistica culorilor care definesc atât sentimentul de identitate natională, roşu, galben şi albastru cât şi verdele specific loteristic”, a precizat Loteria Română la aniversarea a 117 de activitate.

Și agenția de publicitate a reacționat: „Vorbim despre un proces de design original demonstrat și prin faptul că nicio imagine din bazele de date publice la care s-a făcut referire nu a fost vizualizată sau descărcată de pe vreun computer aparținând membrilor echipei noastre sau a partenerului”. Agenția susține că logoul a fost numai „un element punctual” al contractului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a lămuri această problemă.

Foto: INQUAM / Octav Ganea

Citește și: Percheziții acasă la primarul din Mioveni. Ion Georgescu, reținut de DNA pentru trafic de influență