Verificări la Colegiul din Ploieşti, după ce doi elevi au fost tunși de către o profesoară

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova face verificări cu privire la incidentul produs la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, după ce doi elevi de clasa a VII-a au fost tunşi de către o profesoară.

Ancheta a fost începută în urma unor sesizări depuse de către Colegiul Judeţean al Elevilor Prahova şi un ONG.

Inspectorul şcolar general adjunct din Prahova, Horia Toma, a declarat, luni, că instituţia a primit două sesizări, una din partea Colegiul Judeţean al Elevilor Prahova şi una din partea unei organizaţii, în care este solicitată o verificare la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, după ce un deputat USR a scris pe Facebook că doi elevi au fost tunşi de o profesoară în incinta unităţii.

Luni, incidentul a fost confirmat, atât de către conducerea Colegiului, cât şi de către profesoara vizată, care lucrează de 27 de ani în școală, ambele susţinând, însă, că a fost vorba despre o încercare de a-i determina pe elevi să respecte regulamentul.

Directorul Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, Rodica Popescu, a declarat jurnaliştilor că totul s-a petrecut în timp ce toţi elevii, inclusiv cei doi, se distrau.

„Este fals că au fost tunşi. Nu au fost tunşi în spaţiul insituţiei, ci doar s-a făcut referire la ce înseamnă să fii tuns şi cine face acest lucru. Doamna dirigintă, din primele noastre informaţii, a primit o foarfecă de la un copil. Fără să fie bruscaţi, ameninţaţi, de bună voie şi într-o veselie a clasei. copiii au acceptat să li se taie un pic din păr, să demonstreze doamna dirigintă că nu e frizer, că nu ştie să tundă şi că ei ar trebui să se tundă la frizer. În clasă era veselie, bucurie”, susţine directoarea şcolii.

Aceasta afirmă că regulamentul şcolar a fost adus la cunoştinţa elevilor şi a părinţilor şi a fost asumat, iar acesta prevede ca lungimea părului la băieţi să fie de cinci centimetri.

La rândul său, profesoara vizată, Magdalena Vasile, susţine că niciunul dintre cei doi elevi de clasa a VII-a nu a fost traumatizat.

”M-am apropiat de elevul Ioniţă, el a fost cel mai apropiat de mine, nu a fost în niciun fel împotriva apropierii mele de el, din partea din spate am luat între vârful degetelor o mică şuviţă din care am tăiat, într-adevăr, să fie zece firişoare de păr, pe o lungime de un centimetru – un centimetru şi jumătate. Şuviţă pe care i-am pus-o pe caiet, în aşa fel încît să vadă că nu a fost tuns, traumatizat, agresat. A fost tot timpul de acord, a râs, să spunem, de ceea ce se întâmpla. În niciun caz intenţia mea nu a fost denigratoare la adresa copiilor”, povesteşte profesoara.

Aceasta afirmă că presa a exagerat cu privire la situaţia creată.

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu scrie pe Facebook că un prieten i-a povestit cum fiul său şi un alt elev au fost tunşti de o profesoară în timpul orelor, la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti. Întâmplarea prezentată de Dan Răduelscu este confirmată de mai mulţi martori, care spun însă că profesoara a tăiat ”mai puţin de un centimetru dintr-o şuviţă” a părului celor doi copii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS