Verdictul în dosarul ICA, anuntat vineri, in sedinta publica

Dan Voiculescu şi ceilalţi 11 inculpaţi din dosar află dacă vor merge sau nu la închisoare.

Ziua pronunţării a fost anunţată, după ce avocaţii inculpaţilor au depus la instanţă concluziiile finale, în scris. Completul care a judecat dosarul va anunţa verdictul în şedinţă publică. Decizia magistraților Curții de Apel București este definitivă.

În acest dosar, Dan Voiculescu este judecat pentru spălare de bani, faptă pentru care DNA a cerut o pedeapsă de zece ani de închisoare. În primă instanță, președintele fondator al PC a fost condamnat la cinci de închisoare.

În dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu este acuzat că ar fi cumpărat, cu puţin peste 100 de mii de euro, mai bine de 3,5 hectare de teren care aparţineau ICA, deci statului. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real. Prejudiciul creat astfel depăşeşte 60 de milioane de euro, bani pe care Ministerul Agriculturii vrea să îi recupereze în urma procesului.

Marţi, la ultimul termen al procesului, Dan Voiculescu a declarat că rechizitoriul dosarului ICA este ‘incorect’ şi ‘bazat pe falsuri, nu pe probe’.