Venezuela pune sechestru pe o uzină General Motors. Compania anunţă încetarea operaţiunilor

General Motors a descris preluarea controlului asupra uzinei drept un “sechestru judiciar ilegal asupra proprietăţilor sale”.

 

Producătorul auto afirmă că sechestrul demonstrează ignorarea totală a drepturilor sale legale şi că autorităţile venezuelene au confiscat bunuri, inclusiv automobile, din interiorul uzinei.

 

Potrivit CNN, filiala locală a producătorului American, General Motors Venezolana, are o activitate de aproape 70 de ani, 2700 de angajaţi şi 79 de distribuitori în întreaga ţară.

General Motors spune că va acţiona legal pe plan local şi internaţional pentru a-şi apăra drepturile.  Compania a decis închiderea imediată a operaţiunilor în Venezuela, dar a promis plăţi compensatorii muncitorilor săi.

 

În ultimele zile, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă după ce au ieșit la lumină informații potrivit cărora o companie deţinută de Guvernul de la Caracas a donat jumătate de milion de dolari pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump la Casa Albă.

La apelul opoziției, zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Capitalei, dar și în alte orașe ale țării, în cadrul a ceea ce presa a numit ”mama tuturor protestelor”. Au cerut noi alegeri prezidențiale, precum și eliberarea din închisori a politicienilor care se opun regimului Maduro. Totodată, oamenii îi reproșează acestuia că a aruncat țara într-o gravă criză economică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS