Confidenţialitate

Veneţia, un oraş pe apă – GALERIE FOTO

Statul veneţian, întemeiat în secolul al V-lea ca adăpost pentru oamenii care se opuneau popoarelor barbare, devine o forţă datorită comeţului maritim.

Timp de sute de ani, mirodenii sau ţesături ajungeau în Europa datorită negustorilor veneţieni.

După ce Napoleon Bonaparte cucereşte Veneţia în 1797,  Veneţia nu mai există ca şi stat.

Azi, orașul Veneția este împărțit în șase părți, numite sestiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule şi 354 poduri.

Biserica Sfântului Marcu

A fost construită în secolul VIII, când moaştele Sfântului Marcu au fost aduce aici. Sfântul Marcu a murit în Egipt, la Alexandria.

Se spune că doi negustori veneţieni plecaţi în Egipt, împreună cu un servitor, au furat aceste moaşte. Le-au ascuns într-un coş cu carne de porc. Întrucât arabii nu mănâncă carne de porc, n-au căutat să vadă ce e înăuntru. Astfel, au adus moaştele la Veneţia.

Prima biserică a ars. Au făcut a doua biserică în secolul al X-lea. Iar aceasta, cea de-a treia biserică, a fost terminată în 1094. Acum, moaştele Sfântului Marcu se găsesc în altar.

*Vizitarea oraşului Veneţia s-a realizat în colaborare cu George Vasiliu, ghid de turism naţional şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România.

Foto: Lavinia Dragomir/Europa FM