Confidenţialitate

Vela, despre cazurile de COVID-19: Suntem în același trend, chiar pe o pantă lină, descrescătoare

Ministrul de Interne spune că România se află pe o „pantă lină, descrescătoare” în privința numărului de infecții cu coronavirus.

Marcel Vela a precizat că, așa cum oamenii s-au comportat de Paște, ar trebui să se manifeste și de 1 Mai, respectând restricțiile.

„Acum nu avem o explozie de cazuri, care ar fi fost înregistrată dacă nu ar fi fost respectate condițiile de oprire a răspândirii noului coronavirus. Așa cum ne-am comportat de Paște, cred că avem capacitatea, dorința și înțelepciunea de a respecta aceste condiții și în acest weekend.

Din datele noastre nu există o explozie înregistrată de cazuri, un număr care să fie într-o zonă de alarmare, suntem pe o pantă lină descrescătoare. Asta înseamnă că am aplicat măsurile necesare și cetăţenii au fost responsabili”, a spus, miercuri, ministrul de Interne, la Digi 24.

Marcel Vela a explicat faptul că, dacă oameni „se relaxează” de 1 Mai, atunci, pe 15 mai nu vor exista relaxări ale restricțiilor.

„Dacă weekend-ul viitor lumea se relaxează, doreşte să meargă la plajă, nu respectă ordonanţele militare, distanţarea socială, tot ceea ce au recomandat spcialişii şi până în 15 mai se vor înregistra creşteri de cazuri, atunci, evident, că din 15 mai nu vor exista scenarii care pot fi discutate de acum”, a subliniat Vela.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.