Confidenţialitate

Vela: Amenzile date în starea de urgenţă, 600 de milioane de lei. Banii se vor duce în sistemul medical

Ministrul de Interne a anunţat, sâmbătă, că 300.000 de oameni au fost amendaţi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, suma totală a sancțiunilor fiind de 120 de milioane de euro care vor fi folosiți, potrivit acestuia, în sistemul medical.

„De la debutul epidemiei până azi au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost de peste 600 milioane lei. Cam 120 milioane de euro. Este o cifră imensă, dar depinde cum o evaluaţi. Suma asta, care poate fi considerată mai mare sau mică, este semnul că am fost la datorie”, a declarat Marcel Vela la Digi 24.

Ministrul a spus şi unde vor merge aceşti bani după ce vor fi plătite amenzile.

„Ludovic Orban a fost săptămâna trecută la MAI, am discutat (…) pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi către situaţii în care există situaţii vulnerabile.

Aşadar, aceste amenzi nu vor fi folosite în alte scopuri – ele în mod normal se duceau şi către administraţiile locale, că aici a fost şi un exces de zel uneori înregistrat şi prezentat de către mass media la nivel local când s-au dat amenzi şi într-un mod, să spunem exagerat, dar toată această cuantificare la sfârşitul lunii mai va fi analizată şi destinaţia acestor sume, ca să ştie toţi cei care au plătit amenzile, banii lor se vor duce în sistemul medical”, a explicat ministrul.