Confidenţialitate

Vaticanul dezminte că Papa ar fi negat existenţa iadului

În Vinerea Mare pentru catolici, Vaticanul se vede obligat să nege o presupusă declarație a Papei Francis care face deja înconjurul lumii.

Ieri, cotidianul italian La Repubblica a publicat un articol în care scria că suveranul pontif i-ar fi spus unui veteran jurnalist că iadul nu există.

După publicarea articolului, Vaticanul a reacționat promt, susținând că Papa nu ar fi spus că iadul nu există sau că pacătoșii nu sunt pedepsiți după moarte, așa cum a susținut autorul.

Agenția de Presă a Vaticanului a publicat comunicatul de presă al Bisericii explicând că jurnalistul  s-a întâlnit într-adevăr cu Francisc, dar nu pentru a-i acorda un interviu.

A fost o întâlnire privată, cu ocazia Paștelui, iar cuvintele Sanctității Sale ar fi fost răstălmăcite, au explicat oficialii Bisericii Catolice.

Nu este pentru prima dată când Vaticanul este obligat să dezmintă presupusele declarații ale Papei Francis prezentate de același autor, care, la un moment dat, a recunoscut că nu înregistrează discuțiile și nici nu-și notează citatele exact.

Autorul articolului, care între timp a fost retras de pe site-ul ziarului, este Eugenio Scalfari, un prieten al Sanctității sale, fondator al cotidianului La Repubblica, în vârstă de 93 de ani.