Confidenţialitate

Vaticanul adoptă noi reguli privind evaluarea fenomenelor supranaturale: Prudență în analiza statuilor care plâng, vindecărilor miraculoase sau aparițiilor divine | AUDIO

Vaticanul adoptă noi reguli pentru evaluarea fenomenelor supranaturale, îndemnând la prudență în analiza acestora. Vor fi necesare mai multe voturi pentru a se stabili dacă statuile care plâng, vindecările miraculoase și aparițiie divine sunt reale sau nu. Ultima dată când Vaticanul a emis astfel de decizii a fost în 1978.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Documentul Departamentului pentru Doctrina Credinței, aprobat de Papa Francisc, va intra în vigoare pe 19 mai.

Nici Episcopul și nici Sfântul Scaun nu se vor mai pronunța asupra caracterului supranatural al unui fenomen – vor fi șase voturi diferite pentru un verdict final, anunță Vatican News.

În plus, Departamentul care a realizat documentul se va implica mai direct în studierea cazurilor. Acesta va trebui să aprobe decizia finală a episcopului și va putea interveni din proprie inițiativă, în orice moment.

Se dorește astfel eliminarea erorilor doctrinare sau a tendinței de falsificare.

În unele cazuri, explică Departamentul Bisericii Catolice, episcopii locali au declarat foarte repede că un fenomen este supranatural, anunțul având implicații naționale și chiar globale. Situațiile au atras profit, putere, faimă sau interes personal, ajungându-se chiar la abuzuri, mai scrie sursa citată.

Multe fenomene nu au fost autentificate de Vatican.

Însuși Papa Francisc s-a arătat sceptic faţă de astfel de fenomene, declarând anul trecut că apariţiile Fecioarei Maria „nu sunt întotdeauna reale”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un bărbat înarmat a încercat să incendieze vineri dimineață o sinagogă din nord-vestul Franței cu un cocktail Molotov | AUDIO