Confidenţialitate

Un bărbat înarmat a încercat să incendieze vineri dimineață o sinagogă din nord-vestul Franței cu un cocktail Molotov | AUDIO

Un bărbat înarmat a încercat să incendieze în această dimineață o sinagogă din Rouen, în nord-vestul Franței, folosind un cocktail Molotov. Atacatorul a fost ucis de polițiști. Franța are a treia cea mai mare comunitate evreiască din lume, după Israel și SUA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul, înarmat cu un cuțit și o bară de fier, a urcat la primul etaj al sinagogii, de unde a aruncat un dispozitiv incendiar, „un fel de cocktail Molotov”, a anunțat primarul din Rouen, menționând că orașul este „în stare de șoc”. Atacatorul a fost neutralizat de poliție.

Nu s-au înregistrat victime umane, dar mobilierul din interiorul sinagogii a fost afectat de incendiu, iar toți pereții sunt negri, spune și Natacha Ben Haïm, președinta comunității evreiești din Rouen, care a mulțumit poliției pentru reacția rapidă la „o nouă dramă antisemită din Franța”, notează postul BFMTV.

Parchetul din Rouen a deschis două anchete: una privind incendiul la lăcașul de cult și alta privind circumstanțele morții individului, scrie Agenția France Presse.

Locașurile de cult din Rouen au mai fost atacate în trecut
În urmă cu opt ani, un preot a fost înjunghiat mortal în timp ce conducea o slujbă religioasă.

Iar recent, un memorial din Paris care onorează 3.900 de bărbați și femei care au ajutat la salvarea evreilor în timpul ocupației naziste a Franței din de-al Doilea Război Mondial, a fost vandalizat cu mâini vopsite în roșu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cosmin Popa, despre tentativa de asasinat asupra lui Robert Fico: Când, după 30 de ani de democratizare, vin la putere partide politice care pun totul sub semnul întrebării, este absolut normal să trezească în societate astfel de reacții | VIDEO